Diarree en longproblemen zijn de twee belangrijkste doodsoorzaken bij kalveren. Elk kalf dat sterft betekent een koe een jaar lang met verlies houden. 

Onze dierenartsen gebruiken de nieuwste technieken en inzichten om deze problemen op individueel en op bedrijfsniveau aan te pakken en te voorkomen. 

Bedrijfsproblemen met diarree pakken we aan met de identificatie van de kiem ter plaatse. De controle op bescherming van de kalveren via de biest gebeurt in ons labo. 

Voor bedrijven met luchtwegproblemen bij de kalveren bieden we een totale aanpak: echografisch onderzoek van de aangetaste longen, identificatie van de kiem na longspoeling, ventilatie- en rookproeven in de stal. Aan deze resultaten koppelen we preventie adviezen. Onze benadering en adviezen zijn telkens “op maat”. 

Ontzorgen vinden we een belangrijke taak. Het tijdig starten met vaccineren van kalveren is in veel gevallen essentieel om longproblemen te voorkomen rond het moment van spenen dat een gevoelige periode vormt. Het vaccineren van de kalveren en onthoornen wordt vaak uitgesteld onder tijdsdruk. Wij nemen deze zorg met plezier van jou over waarbij we instaan voor de correcte, tijdige vaccinatie van de jonge kalveren en het correct en pijnvrij onthoornen.