Het rantsoen van onze koeien is verantwoordelijk voor 2/3e van de variabele kostprijs voor een liter melk te produceren.  Rubovet is de aangewezen partner voor onafhankelijk rantsoenadvies. 

Wij zijn de eerste in België en Frankrijk die werken met de Amerikaanse methode (CNCPS-parameters) om rantsoenen te berekenen. Dit geeft een meer nauwkeurige voorspelling van het te verwachten resultaat. Wij vertrekken hierbij echter altijd van de signalen die de koe zelf geeft.  

Met ons “pakket productie” staan wij in voor volledige opvolging van het rantsoen op jou bedrijf. De enige factuur die je in deze formule van ons ontvangt is die van de vitaminen-mineralen. 

  • De staalname van de ruwvoeders. Kuilen tot 6 meter hoog kunnen we probleemloos boren. 
  • De analyse van de kuilen met bepaling van de CNCPS parameters. 
  • De rantsoenberekening. We kunnen rekenen naar maximale productie of naar maximaal voersaldo. De droge koeien krijgen bij ons altijd de aandacht die ze verdienen. Het succes van een geslaagde droogstand wordt niet enkel afgemeten aan het optreden van transitieziekten. De gevolgen voor de gezondheid van de koe lopen ver door in de lactatie.  
  • De levering van zelf geformuleerde premium mineralen-vitaminen voor melkkoeien, droge koeien en jongvee. 
  • Opvolging van de resultaten. Behalve de cijfers kijken we ook naar de signalen die de koeien geven (mest, pensvulling, herkauwactiviteit). Ook de biologische parameters die we bepalen via bloedonderzoek gebruiken we om de rantsoenen bij te sturen. 

Rubovet is uw leverancier van premium mineraal-vitaminen mengsels die bovendien fiscaal heel interessant zijn omdat ze als dierenartskost kunnen ingebracht worden. Ook beschikken wij over een ruim gamma aan technische producten die inzetbaar zijn ter preventie van kalfziekte en bij (hitte) stress. 

Ons werkgebied is ruim: contacteer ons om te weten of we ook bij jou kunnen langskomen voor onafhankelijk rantsoenadvies.