Met een uitgebreid team van 8 gediplomeerde dierenartsen staan wij 24/7 paraat voor jou als vleesvee houder. Je kan ons steeds bereiken op het telefoonnummer +32 56 84 71 13. Er is steeds iemand die snel ter plaatse kan zijn in geval van een kalving, keizersnede of andere spoedeisende interventie. Onze dierenartsen scholen zich continu bij. Bovendien hebben we samenwerkingsverbanden met externe partners zoals Ugent faculteit dierengeneeskunde. De gezondheid van uw dieren, is onze prioriteit.

Wij zetten volop in op preventie. Met vaccinaties, ventilatie en rantsoen advies bieden we de mogelijkheid om op elk vleesveebedrijf dierenziekten te voorkomen. Maar ook het individuele dier krijgt de zorg die het verdient. Altijd met oog voor het economische aspect.

We maken graag gebruik van de nieuwste technieken en technologie. Waar mogelijk doen we de diagnostische tests ter plaatse. Zo bepalen we diarree verwekkers, pens-pH, de passieve immuniteit, enzovoort bij jou op het bedrijf. Al onze dierenartsen beschikken over een echotoestel. Dat gebruiken we voor bijkomende onderzoeken. Zo kunnen we longontstekingen in een vroeg stadium vaststellen, kunnen we een vreemd voorwerp in de netmaag detecteren en kunnen we afwijkingen in de buikholte zichtbaar maken. 

Rubovet blijft investeren in apparatuur. Zo hebben we recent een zuurstofgenerator aangeschaft die kan ingezet worden bij kalveren in zware ademnood.

Ons team omvat ervaren vleesvee dierenartsen. Operaties die we frequent uitvoeren bij vleesvee zijn:

  • Operatie van kromme poten
  • Navel operaties
  • Pens operaties (koeien met een vreemd voorwerp)
  • Klauw amputaties en teen top amputaties

Uiteraard kan je bij ons terecht voor het officiële werk. Zoals aankooponderzoeken, IBR bewaking, bezoekrapporten, … . Ook in Frankrijk. 

Is je bedrijf gelegen in Zuid West-Vlaanderen of over de grens in Frankrijk of Wallonië dan kan je een beroep doen op onze diensten.