de vruchtbaarheid is de motor van het melkvee bedrijf.

Elk jaar een kalf per koe voortbrengen is een must in de veehouderij. Het identificeren en behandelen van de lege of niet geïnsemineerde koeien die handenvol geld kosten, zorgt voor een snel terugverdieneffect. 
Wij maken standaard gebruik van echo bij gynaecologisch onderzoek. De resultaten kunnen bijgehouden worden via ons eigen softwarepakket of we maken gebruik van jou software.  

Dit combineren we met synchronisatieprotocols die hun nut bewezen hebben. Na elk bezoek ontvang je van ons een handig overzicht waarop je de uit te voeren vruchtbaarheid behandelingen chronologisch terugvindt. 

Een bezoek bedrijfsbegeleiding verloopt typisch als volgt:

  • Thuis doen wij de voorbereiding. We bekijken je belangrijke productie parameters. Hiervoor gebruiken we de softwarepakketten waarmee jij werkt. Zo beschikken we over een licentie voor Uniform-Argos, Ceres en Vetimpress. We zijn uiteraard ook vertrouwd met de software die bij jou geïnstalleerd staat zoals T4C, Lely horizon, Delpro, Dairyplan, TIM, Veemanager en Cristal. Vervolgens stellen we de vastzetlijsten op. Deze bevat de dieren voor controle op dracht, de nog niet geïnsemineerde dieren, de versgekalfde dieren en de attentie dieren (uiergezondheid of productie)
  • Eenmaal op het bedrijf starten we met controle van de dieren op de vastzetlijst. Onze dierenartsen beschikken over een echotoestel.
    •  Bij elke drachtdiagnose gekeken naar levensvatbaarheid van de vrucht en tweelingdracht. Of scannen kan vanaf 27 dagen
    • Post partum check. Hierbij controleren we de baarmoeder op inhoud en de eierstokken op activiteit. Via bloed wordt ter plaatsen de ketonen bepaald.
    • Individuele beslissingen worden genomen op basis van pariteit, dagen in lactatie, melkproductie en voerkost. Op basis van het echografisch onderzoek wordt uiteindelijk beslist welk synchronisatie protocol het best kan toegepast worden.
  • In functie van de aanwezige problemen worden verder stalen genomen. De te synchroniserende dieren worden behandeld.
  • Samen met jouw worden de productie kengetallen overlopen en worden eventuele problemen besproken. De daaruit volgende adviezen worden genoteerd in een verslag. Ook voor de te behandelen dieren stellen een handig schema op. Een nieuwe afspraak wordt gemaakt. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte is dit 2 tot 6 weken later.

De topics die we opvolgen hangt af van de keuze van de klant. Frequent gevraagde items zijn: vruchtbaarheid, voeding en uiergezondheid

Vruchtbaarheidsbegeleiding vormt vaak ook de basis van bedrijfsbegeleiding. Door de sterke biologische band tussen voeding, droogstand en vruchtbaarheid is het logisch om deze samen te bekijken. De expertise in deze verschillende domeinen maakt van Rubovet de voor de hand liggende keuze wanneer het over vruchtbaarheid gaat.

Rubovet biedt ook een kunstmatige inseminatie dienst aan 7 dagen op 7

Ons werkgebied is ruim: contacteer ons om te weten of we ook bij jou kunnen langskomen